Apropå politik och konst…

Terrastella började producera EFO 2019. En idé som växte i dialog med Moa Danielson och sedan David Carmel och Dag Andersson. European Friendship Orchestra och för dem som inte har sett den så är det ett kaotiskt och ärligt försök att gestalta en del av dem glidande narrativ som blommar i en mer och mer polariserad Europa. Historia som upprepar sig, absurda och grymma konklusioner som triggas av rädslor. Högervindar som blåser friskt…

Terrastella står fast vid det mänskliga perspektivet och tror på demokratin.

Nästa produktion, 2021 piloten MACBETH LOOP, undersökte vi ledaren som skapas genom berättelser, byggda av förvrängda verklighetsbitar. Efter mycket research om Putins och Trumps ledarstilar, metoder och mytbildning skrev jag ett pilotmanus med utgångspunkten i bankettscenen av Shakespeares Macbeth. Vi spelade två piloter och i projektet jobbade vi även med kameror som sände live och inhouse motsägelsefulla budskap parallellt med det som hände inför publik.

Nu, 2022 jobbar vi på BANKETTEN där vi fördjupar Macbeth Loop och tar fram en helafton om en diktatoriskt system där mytskapande är den enda sanningen som går att förhålla sig till.

Så, Terrastella gör varken rysk eller nåt annat propaganda. Terrastella är en konstnärsplattform där vi skapar, undrar, frågar och gestaltar. Vi lever ut rädslorna, hoppet och hopplösheten framför vår publik och strävar efter att förstå mekanismer som må vara motbjudande, förkastliga men ack så mänskliga.

Dialog. Dialog. Dialog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: