Terrastella ”investerar”. Om Salong Central, morgonträning och nya produktioner

Hej!

Hoppas midvintern har varit snäll mot dig och att du fått börja njuta av senvinterns ljus och spirande hoppet om att våren och sommaren snart är här. Efter den intensiva hösten med mastodontprojektet Banketten har Terrastella gått in i en period av ansökningar och förberedelser inför kommande projekt. Ett av de stora är projektet många teatrar ägnar sig åt just nu – att överleva. Pengarna flyger iväg med större vingar än vanligt och den någorlunda konstanta stril av mynt som brukar rulla åt vårt håll har inte setts till på ett tag. Mitt i denna finansiella vargavinter har Terrastella satsat stort och startat ett scenkonsthus i Gnesta vi kallar Salong Central. Det är ett risktagande för en så liten aktör som Terrastella, men även en chans vi inte kan låta passera. Lokalen har stor potential och vi hoppas att huset hittar sin publik och vice versa. ❤️ Kom gärna på drop-in morgonträning med Magdi kl 8 – 9 på vardagar. Öppet för alla ingen förkunskap krävs.

Föreningen Salong Central – ett växthus för scenkonst

som vi startat, huserar just nu förutom Terrastella Scen & Film även Långsjö teater samt de individuella scenkonstnärerna Kajsa Wadhia, Johan Theodorsson, Methinee Wongtrakoon och Simon Wiborn (läs mer på www.salongcentral.com). Terrastella har fått regionalt stöd för att iordningställa och anpassa lokalen och det är ett mycket välkommet bidrag som tar oss iaf en liten bit på vägen. Både Terrastella och föreningen Salong Central har sökt och kommer att söka ytterligare bidrag från kommun, region och stat, men även privata medel från lokala och regionala företag. Just nu pågår samtal med ett flertal företag i Gnesta som visat en vilja att stötta uppbyggnaden av ett scenkonsthus i staden. Vi kommer berätta mer om dessa frikostiga mecenater längre fram. Läser du detta och är intresserad av att bidra ekonomiskt eller hjälpa till på andra sätt är du välkommen att skriva till oss på info@salongcentral.com !

Arkitekt, designer och kulturprofil Björn Ed har bidragit med goda råd, fantastiska ideer och ritningar. Målet är att ha ett helt fungerande scenkonsthus (som brukar kallas teater) i mitten av sommaren 2023. Foto: David W.

Labyrinten

blir den första förställningen som tas fram på Salong Central och produceras av Långsjö teater för Scenkonst Sörmland. För manus står Magdi Beky Winnerstam, Dag Andersson gör scenografi och David Winnerstam sätter ljuset. Regi och medverkan står duon Magdi och Dag själva för. Labyrinten har offentlig premiär i Gnesta, men åker sedan ut på turné i hela Sörmland.

Framtiden

är höljd i dunkel som det heter, men vi vet vad vi vill göra. Det är inte brist på idéer och ambitioner i alla fall 😂. Håll utkik för våra event och kom gärna förbi på en riktigt god espresso. Terrastella hälsar dig välkommen till vårt nya hem. Här ska vi skapa teatermagi och tankeväckande verk, ögonbrynshöjande performance och kanske dansa tillsammans i natten. ✌🏻💃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: