Just nu:

SAGOR VID ÅN

Välkommen hela familjen till en serie händelser på Salong Central i Gnesta!

BILJETTER!

Det rullas deg, det penslas ägg och pärlsocker strös överallt. I doften av nybakade bullar pratar och grubblar två vagabonder medan de vaktar sin magiska kittel.
Magdi & Dag skapar tillsammans en magisk värld som går att besöka då och då. De berättar alltid en ny saga, Dag med sin mjuka djupa röst och Magdi med sin makalösa mimik. Ljuva toner, magiska scenerier och klassiska sagor som du kanske inte känner till. De ställer frågor ibland och väntar på svar. Är du redo att följa med och bli trollbunden?

Klassiska sagor där barn och föräldrar kan uppleva berättelser på nytt. Med ljus, ljud, rök, projektioner och skådespel berättas en ny saga varje söndag.

Varför sagor och varför scenkonst?

I tider av osäkerhet och oviss framtid där vi allt oftare konfronteras med hopplösa framtidsutsikter, kan gemensamma berättelser och mötesplatser skapa hopp och gemenskap. Berättelser kan formulera rädslor i en trygg form och genom scenkonstens magi kan dessa formas till en helhetsupplevelse som delas med andra i publiken. En upplevelse med andra. Tillsammans.

Av och med Magdi Beky Winnerstam och Dag Andersson

Datum:

7 Maj 14.00
14 Maj 14.00
21 Maj 14.00
28 Maj 14.00

4 Juni 14.00

Pris:

100 kr / barn
200 kr / vuxna

Boka biljetter på www.kulturbiljetter.se eller med swish vid entré.


DREAMHOUSE EFFECT
 Teaterkollo på SALONG CENTRAL
Sommaren 2023 vecka 29-32

Välkommen på kollo för teater- och dansintresserade barn och ungdomar!!

Kollot innehåller delar som brukar ingå i en teaterutbildning för lite äldre, men är förstås anpassat för barn och unga. Du behöver inte ha några förkunskaper men det är bra om du är intresserad av teater och/eller dans.

Under vårt kollo kommer du kunna lära dig

  • Att skapa teater tillsammans med andra
  • Att skriva egna manus
  • Skådespeleri och röst
  • Rörelse och dans

Vi jobbar i grupper men du får också möjlighet att bli coachad enskilt eller i par.

Två skickliga ledare med skådespelaren Dag Andersson i spetsen, som du kanske känner igen från barnprogrammet Cirkus Imago, kommer att navigera grupperna genom spännande övningar och utmaningar. Tillsammans har vi över 35 års erfarenhet av att skapa egna föreställningar och att agera och improvisera. Vi har också ett stort växthus för scenkonst, SALONG CENTRAL, där vi kan leka, skapa och ha kul i lugn och ro och med högt i tak. Vi äter god mat från en lokal restaurang och veckan blir både bekväm, lärorik, rolig och säker!

En teatervecka hos oss börjar redan första dagen med enkla dramaövningar där vi lär känna varandra och gruppen. Sedan jobbar vi igenom skådespeleriets olika delar och har sommarkul hela veckan fram till sista dagens eftermiddag. Då avslutar vi med att stolt visa upp vad du och dina nya kompisar har lärt er inför en publik av föräldrar. Självklart på barnens egna villkor! 

SOMMAREN 2023

Grupp 1, vecka 29
8-9 år

Grupp 2, vecka 30
10-12 år

Grupp 3, vecka 31
13-15 år

Grupp 4, vecka 32
10-12 år

NÄR?
Måndag-fredag 10-16

VAR?
Salong Central, Ågatan 5a

Vill du veta mer?
Du kan också höra av dig till oss på telefon 0709 46 57 85 eller kollo@salongcentral.com

Anmäl dig till Teaterkollo på Salong Central
När du skickar in din ansökan ger du samtycke till att Terrastella Scen & film lagrar och använder dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR.

Avgift
3700 kr inklusive lunch, fika och anmälningsavgift.
Betalas till Bg 559212-9232 och maila till kollo@salongcentral.com.

Anmälningsavgift
800 kr vid bokning. Anmälan är bindande. Vid avbokning senast 2 veckor innan aktuell period återbetalas 50 %. Vid sjukdom med läkarintyg återbetalas hela avgiften, förutom anmälningsavgift. 

Deadline
Till samtliga kolloveckor är sista anmälningsdagen är 31 maj. Om antalet anmälningar i en grupp understiger 12, ställer vi in veckan och anmälningsavgift betalas tillbaka oavkortad.

Informationsmöte
Ett kort informationsmöte hålls i början av juni, datum bestäms inom kort.

Det ska bli spännande att träffa er alla!