EFO

EFO – European Friendship Orchestra

En ytterst allvarlig, svart komedi där fem oberäkneliga musiker och tre musikaliska skådespelare lever ut stormarna som drar och sliter i det polariserade projektet Europa där demokratin står på spel. Med en blandning av klezmer- och balkanmusik, intensiva blickar och känslosamma koreografier diskuteras aktuella frågor kring demokrati och mänskliga rättigheter. EFO har spelats i Sverige och i Ungern och kommer att spelas ytterligare i små och stora utrymmen samt på gator och torg under 2023. Skriv till oss om du är nyfiken på var eller vill göra en bokning.

– Jag är född och uppvuxen i Ungern och erosionen av demokratin där, i andra delar av Europa och i resten av världen oroar mig djupt. Denna uppsättning är ett uttryck för oron men även för viljan att fortsätta kämpa, diskutera och engagera. EFOs karaktärer tar de olika ideologierna som sliter i Europa till sin spets, och vi gestaltar sorgen, rädslan, glädjen, glöden och längtan till en demokratisk europeisk gemenskap, berättar Maria Magdolna Beky Winnerstam, regissör och skådespelare.

Medverkande

Magdi Beky Winnerstam – skådespelare 
David Carmel – skådespelare
Dag Andersson – skådespelare

Lele Lele Orchestra och Valeria’s Klezmer Chariot:
Valeria Conte – klarinett
Mihail Dinchev – tamboura/sång
John Runefelt  – dragspel
Stian Grimstad – tuba
Moa Danielson – tupan/davul

Regi: Magdi Beky Winnerstam 

Manus: Ensemblen

European Friendship Orchestra är en produktion av Terrastella Scen & Film i samarbete med Firma Moa Danielson med stöd av Statens Musikverk, Statens Kulturråd och Stockholms Stad.

Speltid ca 60 min

Med stöd av Kulturrådet, Musikverket och Stockholm Stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s