Banketten

Vi kan med glädje och entusiasm berätta att piloten Macbeth Loop kommer att vidareutvecklas och sättas upp i full skala under hösten 2022, tack vare Kulturrådets generösa stöd.

Det blir en helafton med nyskrivet manus och precis som i piloten kommer vi att spela både live och digitalt för publiken på plats och direktsända digitalt för publiken där hemma. Ett samspel vi lärde oss mycket om i pilotprojektet på Lokomotivet i Eskilstuna i höstas.

Magdi skriver:

Tystnaden var ogenomtränglig. Som om varje andetag som har tagits och som skulle tas frös fast på mina läppar. Jag tittade åt höger och såg kungaparet Macbeth sovandes och snarkandes på sina stolar. Lady Macbeths ansikte vilade i ett fat av mjuk och krämig créme brulée; hennes vänstra näsborre speglade sig i den blanka karamelliserade sockerytan medans hennes hår låg pompöst i gräddskålen bredvid. Kungen sov djupt, med särade ben, bakåtlutad på stolen kramandes en helstekt kulting. Om man tittade hastigt skulle man trott att det var ett litet barn som han höll i men om man vågade vila ögonen på detta märkliga stilleben, så syntes att det var en flottig köttbit som agerade gossedjur. Macbeths högra kind lyste av fett i skenet från det sista av kandelabrarnas döende ljus.
Det hela var vackert och ruttet.


Terrastellas kommande verk innehåller många olika aspekter av nutiden och dess absurda, segregerade, koloniala och ofattbart privilegierade baksida.


Dekadensen och den oemotståndliga ledaren, som hypnotiserar miljoner med sin förrädisk gränslöshet, tränger sig fram i landet och i hela världen. Få utvalda, d v s publiken, får vara med och sitta vid bordet där den innersta kretsen skapar den nya berättelsen. Få budbärare slinker igenom de tjocka portarna in i slottet när de riskerar sina liv för att berätta om livet utanför murarna.

Läs mer om Terrastella, Macbeth Loop och tidigare produktioner – navigera i menyn