Macbeth Loop

Macbeth Loop – ett pilotprojekt av duon Magdi Beky Winnerstam och Dag Andersson. De vill med detta projekt komma nära både den fysiskt närvarande publiken och de där hemma framför datorn. Genom det specialskrivna manuset skapas en spänning mellan de olika rummen och de olika publikerna.  Premiär på Lokomotivet i Eskilstuna den 8 okt 2021.

Lady Macbeth och hennes man har intagit kungahuset. Banqou är mördad av sin bästa vän och sprider giftiga drapor om sveket omkring sig.  Du och andra VIP-personligheter är bjudna till den stundande banketten i Stora Salen. Men vem är du? Tillhör du den innersta kretsen som får följa med kungaparet upp i logen och bevittna kampen om makten innifrån? Eller är du den som gärna blir bjuden på magnifik underhållning i stora salen och helst slipper för mycket detaljer? Paret Macbeth välkomnar er alla och Banquo behöver varenda vittne, även dig där hemma i soffan. 

Vår verklighet omskapas ständigt genom de cirkulerande berättelserna i media och de inflytelserika verkar kunna skapa de berättelser de själva vill ha. Var står vi nu? I ljuset av de senaste årens politiska utveckling i stormakter som Ryssland och USA vill duon skapa erfarenhet av spelet bakom kulisserna. 

Föreställningen streamades via Facebook Live och finns nu tillgänglig på video vid intresse.

MEDVERKANDE
Macbeth – Dag Andersson
Lady Macbeth – Magdi Beky Winnerstam
Banquo – Lars Bethke
Häxan – David Carmel

MUSIK
John Beck (piano)
John Runefeldth (synth) 

LJUS 
Vilhelm Montán

LJUD 
David Svedmyr

BILD 
David Winnerstam

MASK OCH KOSTYM 
Elisabeth Lundberg

INREDNING OCH REKVISITA 
Annika Lykta

TEMA & MANUS 
Magdi Beky Winnerstam

SCEN – OCH VIDEOKONCEPT 
Dag Andersson

REGI 
Magdi & Dag

Med stöd av Kulturrådet, i samarbete med Scenkonst Sörmland och Eskilstuna Kommun